Twee tieners aangehouden voor explosie in Medemblik

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op 13 februari vond er een explosie plaats bij een woning aan de Lichtewaterlaan in Medemblik. De explosie werd veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Op dinsdag 19 maart zijn er twee jongens van 14 en 15 jaar uit Medemblik aangehouden in verband met deze explosie.

Explosie zonder gewonden

Het zware vuurwerk ontplofte in de voortuin van de woning. Hierdoor zijn er geen gewonden gevallen. Als het vuurwerk in de woning was beland, zouden de gevolgen vele malen groter zijn geweest.

Na de explosie op 13 februari werden er twee personen gezien die wegrenden in de richting van de Korte Brake. De politie heeft toen een oproep gedaan om beelden te delen van de vlucht van deze personen.

Aanhouding op basis van camerabeelden

Op basis van de gedeelde camerabeelden konden de verdachten worden herkend. De twee jongens uit Medemblik zijn op dinsdagochtend rond 07.00 uur in hun woonplaats aangehouden en ingesloten. De mogelijkheid van meer aanhoudingen wordt niet uitgesloten door de politie.

Het politieonderzoek naar de explosie wordt voortgezet. Personen met informatie over de explosie van 13 februari worden opgeroepen dit te melden.