Hennepkwekerij Ontdekt in Wervershoof

25 dagen geleden gepubliceerd

De politie heeft op donderdag 28 maart 2024 een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Zeeweg in Wervershoof. In de woning werden meer dan 150 hennepplanten gevonden. Naast de hennepplanten vond de politie ook apparatuur om de planten mee te kweken. Zowel de hennepplanten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Aanhouding en Onderzoek

Een 33-jarige man uit de gemeente Medemblik was aanwezig in de woning ten tijde van de ontdekking. Hij is aangehouden en zijn rol wordt nog verder onderzocht.

Illegaal Stroomverbruik en Risico’s

In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals kortsluiting of oververhitting, wat brand kan veroorzaken. Het energiebedrijf heeft de stroommeter verwijderd en de stroomtoevoer stopgezet.

Oproep aan Burgers

Als je vermoedens hebt van een hennepkwekerij in je buurt, wordt aangeraden dit te melden. Signalen kunnen zijn: een sterke hennepgeur of een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging. Meldingen kunnen worden gedaan bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Het is ook mogelijk om een melding te maken bij je gemeente.