Nieuwe website Sociaal Loket Medemblik gelanceerd

4 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente Medemblik heeft een gebruiksvriendelijke website gelanceerd, het Sociaal Loket Medemblik. Deze site biedt ondersteuning op diverse gebieden zoals geldzaken, wonen, sociale problemen, hulp bij de opvoeding, het regelen van vervoer of het vinden van een zinvolle daginvulling. Het doel is om inwoners gemakkelijk toegang te geven tot ondersteuning en advies.

Zelfredzaamheid en samenwerking

Met de lancering van deze website zet de gemeente Medemblik een belangrijke stap richting het versterken van zelfredzaamheid en het bevorderen van samenwerking met lokale partners. Het belang van het verkennen van eigen netwerken en lokale ondersteuning voordat men een beroep doet op de gemeente wordt benadrukt.

Stapsgewijze begeleiding

De nieuwe website biedt stapsgewijze begeleiding, waarmee inwoners zelf kunnen ontdekken welke mogelijkheden er zijn, welke ondersteuning partners kunnen bieden en hoe ze contact kunnen opnemen voor voorzieningen. Yannick Nijsingh, wethouder van het sociaal domein in Medemblik, benadrukt het belang van de nieuwe site: “Deze website is een belangrijk platform om ons meerjarenbeleidsplan ‘Samen aan Zet’ tot leven te brengen.”

Continu verbeteren

Een website is nooit helemaal af en daarom blijft de gemeente aan het werk om de site te optimaliseren en te verrijken met nog meer functies en informatie. Het Sociaal Loket van de gemeente Medemblik is er trots op om deze nieuwe digitale bron van ondersteuning en informatie aan te bieden aan haar inwoners.