Plaatsing tijdelijke school op terrein FC Medemblik van start gegaan

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op 5 maart zijn de eerste gebouwen geplaatst van een tijdelijke school op het terrein van FC Medemblik. Dit gebeurde onder toezicht van verschillende vertegenwoordigers van de scholen, waaronder leerkrachten en leerlingen.

Aanwezigheid van belangrijke partijen

Wethouder Gerben Gringhuis van Onderwijshuisvesting en vertegenwoordigers van bouwbedrijf Jan Snel waren ook aanwezig. Gringhuis benadrukte het belang van de samenwerking tussen de verschillende partijen, waaronder de scholen, FC Medemblik, bouwbedrijf Jan Snel en Loonbedrijf C. Wit & zn.

Tijdelijke schoolgebouwen

De tijdelijke schoolgebouwen, geproduceerd door Jan Snel, zijn eigendom van de gemeente en kunnen worden hergebruikt. Na de meivakantie zal de Meridiaan als eerste verhuizen naar de tijdelijke school, zodat hun huidige schoolgebouw aan de Schuitevoerderslaan kan worden verbouwd. De Maria Bernadetteschool en de Jozefschool zullen daarna volgen.

Flexibele inzet

Wethouder Gringhuis benadrukte dat de tijdelijke school flexibel ingezet kan worden. “Na de verbouwing van de drie scholen in Medemblik, kan de tijdelijke school ook als tijdelijk onderkomen dienen tijdens verbouwwerkzaamheden van andere scholen in onze gemeente”, aldus Gringhuis.

Op de foto: Wethouder Gerben Gringhuis en Lars van Zandwijk en Eric van Es (beiden van bouwbedrijf Jan Snel) luisteren aandachtig naar de leerlingen. Foto is gemaakt door Marcel Rob.