Nieuwe website Sociaal Loket Medemblik gelanceerd

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De gemeente Medemblik heeft een nieuwe website gelanceerd: het Sociaal Loket Medemblik. Deze gebruiksvriendelijke site biedt ondersteuning op diverse gebieden zoals financiën, huisvesting, sociale problemen, opvoedingsondersteuning, vervoersregeling en het vinden van een zinvolle dagbesteding. Het doel van het loket is om inwoners gemakkelijk toegang te geven tot ondersteuning en advies op één centrale plek.

Versterken van zelfredzaamheid

Met de lancering van deze website zet de gemeente Medemblik een belangrijke stap richting het versterken van zelfredzaamheid en het bevorderen van samenwerking met lokale partners. Inwoners worden aangemoedigd om eerst te kijken naar de beschikbare ondersteuning in hun eigen omgeving voordat ze bij de gemeente aankloppen.

Samen aan Zet

De nieuwe website biedt stapsgewijze begeleiding, waarmee inwoners zelf kunnen ontdekken welke mogelijkheden er zijn en welke ondersteuning partners kunnen bieden. Volgens Yannick Nijsingh, wethouder van het sociaal domein in Medemblik, is de website een belangrijk platform om het meerjarenbeleidsplan ‘Samen aan Zet’ tot leven te brengen. Op de nieuwe website kunnen inwoners snel vinden bij wie ze welke ondersteuning kunnen krijgen, of het nu de gemeente is of partners in hun eigen dorp of wijk.

Nooit helemaal af

De gemeente Medemblik benadrukt dat een website nooit helemaal af is. Daarom blijven ze werken aan het optimaliseren van de site en het toevoegen van meer functies en informatie. Het Sociaal Loket van de gemeente Medemblik is trots om deze nieuwe digitale bron van ondersteuning en informatie aan haar inwoners te kunnen aanbieden.