Paspoortvernieuwing: Medemblik bereidt zich voor op 'paspoortpiek'

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Inwoners van Medemblik die vakantieplannen hebben, worden geadviseerd om rekening te houden met langere wachttijden voor het vernieuwen van hun paspoort of identiteitskaart. Dit komt door een verwachte golf van aanvragen. De gemeente raadt mensen aan om tijdig een afspraak te maken, vooral als hun paspoort dit jaar verloopt.

Publiekscampagne

Medemblik is een publiekscampagne gestart om inwoners te waarschuwen voor de ‘paspoortpiek’. De campagne wordt via diverse kanalen gecommuniceerd, waaronder online advertenties op sociale media, buitenreclame en brieven aan bewoners.

De boodschap van de campagne is duidelijk: maak op tijd een afspraak om te voorkomen dat je zonder geldig paspoort of identiteitsbewijs komt te zitten. Dit kan leiden tot een gemiste vakantie. Een geldig identiteitsbewijs is ook nodig voor andere zaken, zoals het afsluiten van diploma’s en koopaktes.

Extra maatregelen

Om de verwachte toename van aanvragen te kunnen verwerken, heeft de gemeente extra maatregelen genomen. Het aantal balies is uitgebreid en het gemeentehuis is ook op dinsdagavond tot 20.00 uur geopend.

Burgemeester Michiel Pijl legt uit: “Met deze campagne en de extra inzet op onze dienstverlening, willen we onze inwoners ondersteunen in de paspoortpiek. Door tijdig het paspoort of ID-bewijs te verlengen, kunnen mensen met een gerust hart op vakantie of op (werk)reis.”