Explosie in Medemblik: Politie zoekt getuigen en camerabeelden

2 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdagavond 13 februari vond er een explosie plaats bij een woning aan de Lichtewaterlaan in Medemblik. Het incident is vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk, dat in de voortuin tot ontploffing kwam. De recherche doet momenteel onderzoek en is op zoek naar getuigen, mensen met informatie en camerabeelden.

Incident

Rond 20.05 uur ontving de politie een melding van de explosie. Agenten die op de locatie aankwamen, bevestigden dat het explosief in de voortuin was ontploft. Na de explosie zijn twee personen gezien die in de richting van de Korte Brake wegrenden.

Oproep aan inwoners

De politie roept inwoners op om te helpen bij het opsporen van de daders. Men kent hun eigen straat, wijk en bewoners het beste en kan daarom van onschatbare waarde zijn in het onderzoek. Bij het zien van een verdachte situatie dient men direct 112 te bellen.

Informatie over de explosie of de achtergronden ervan is ook zeer welkom, net als relevante camerabeelden. Mochten mensen het eng of spannend vinden om informatie te delen, dan kan dat ook anoniem of vertrouwelijk via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.