Arrestatie na ontdekking drugslab in Medemblik

9 maanden geleden gepubliceerd

In een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Medemblik is op dinsdag 17 oktober een groot drugslab ontdekt. Een 57-jarige man uit Purmerend, die zich in het pand bevond, is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze zaak.

Vondst van drugslab

Tijdens een controle door de politie en gemeenteambtenaren werd in het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg een sterke chemische lucht waargenomen. Daarnaast waren er chemicaliën opgeslagen. Bij verder onderzoek werd een grootschalige cocaïnewasserij en drogerij ontdekt.

De verdachte is in hechtenis genomen en wordt momenteel verhoord. Het lab zal op een later moment worden ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO).

Oproep aan het publiek

De politie roept het publiek op om informatie of tips te delen die kunnen bijdragen aan het onderzoek. Ook mensen die iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de Nijverheidsweg in Medemblik worden verzocht om contact op te nemen. Meldingen kunnen anoniem worden gedaan.

Het is belangrijk om alert te zijn op mogelijke signalen van drugslabs. Deze kunnen overal gevestigd zijn, zoals op het platteland of in de stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of flatgebouwen. Enkele indicaties kunnen zijn: een sterke synthetische geur, afgekitte kieren en/of ramen, of ramen die altijd gesloten blijven. Bij vermoeden van een drugslab wordt geadviseerd om direct de politie te bellen.