22-jarige inbreker aangehouden in juwelierszaak

7 maanden geleden gepubliceerd

Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vannacht om 3 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een juwelierszaak aan het Bagijnhof in Medemblik. De verdachte had zichzelf ernstig verwond tijdens de inbraak en moest na zijn arrestatie medisch behandeld worden in het ziekenhuis.

Inbraak met bijl

De politie ontving meerdere meldingen dat een man een raam aan het inslaan was met een slagvoorwerp bij de juwelierszaak. Bij aankomst bleek het om een raam op de eerste verdieping te gaan. De verdachte was door het ontstane gat naar binnengeklommen en had diverse sieraden ontvreemd. Tijdens het naar binnen klimmen had hij zichzelf verwond. Toen de politie arriveerde, was de man nog aanwezig boven de winkelpui.

Medische behandeling en arrestatie

De verdachte kreeg eerste hulp en werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Na medische behandeling is hij ingesloten in het cellencomplex van de politie. Het slagvoorwerp bleek een bijl te zijn, die samen met de ontvreemde sieraden in beslag is genomen.

Aangifte en onderzoek

De eigenaar van de juwelierszaak heeft aangifte gedaan van de inbraak. De politie heeft onderzoek gedaan naar een mogelijke tweede verdachte, maar er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er een tweede persoon betrokken was bij de inbraak.